Πώς θα διαλέξω το κατάλληλο μπιμπερό για το μωρό μου;

Ένα από τα ερωτήματα που κατά καιρούς έχει βασανίσει όλους τους νέους γονείς (και μάλλον θα εξακολουθήσει να τους βασανίζει και στο μέλλον) είναι το πώς θα καταφέρουμε να επιλέξουμε το κατάλληλο μπιμπερό για το μωρό μας. Η επιλογή μπιμπερό μπορεί να είναι μια περίεργη διαδικασία, στην οποία έχει λόγο σίγουρα και το… παιδάκι!

Παρά, λοιπόν, το γεγονός ότι θα πρέπει να ληφθούν πολλοί παράγοντες υπόψη, και παρά το γεγονός ότι κάποια μωρά μπορεί τελικά να αποδειχθούν «δύσκολα», το readyforbaby.gr κάνει μια απόπειρα να μαζέψει κάποιους από αυτούς τους παράγοντες και να σας τους παρουσιάσει:

Δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος/η μέχρι ο… ενδιαφερόμενος να το δοκιμάσει.

Τα παιδιά έχουν το δικό τους γούστο και πρέπει να το σεβαστούμε. Μικρή τρύπα ροής, μεγάλη τρύπα ροής ή κάτι ενδιάμεσο, αυτή η μικρή λεπτομέρεια μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο. Ένα μπιμπερό που δεν επιτρέπει την είσοδο αέρα μπορεί επίσης να αλλάξει την εμπειρία του μωρού. Με λίγα λόγια… δώστε του να δοκιμάσει. Αν είναι εύκολο μωρό θα βρείτε γρήγορα το αγαπημένο του μπιμπερό. Αν πάλι όχι, απλώς δοκιμάστε ένα άλλο.

μπιμπερό - twistshakeΑποφασίστε αν χρειάζεστε μπιμπερό που θα το θερμαίνετε.

Είναι προφανές ότι αν το μωρό σας προτιμάει το γεύμα του ζεστό, θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο μπιμπερό με τις σωστές αντοχές στη θερμότητα. Φροντίστε να επιλέξετε το κατάλληλο υλικό, ώστε να αποφύγετε προβλήματα. Το γυάλινο μπιμπερό μπορεί να δείχνει η καλύτερη λύση, αλλά μην ξεχνάτε τι μπορεί να συμβεί αν πέσει κάτω.

Πρέπει να σκεφτόμαστε και τη μαμά.

Το αγαπημένου μας μπιμπερό θα πρέπει να καθαρίζεται εύκολα και με ασφάλεια, χωρίς υπολείμματα. Αν αγοράσετε καινούριο μπιμπερό, φροντίστε να αποστειρώσετε τα πάντα τοποθετώντας το σε βραστό νερό για πέντε λεπτά. Επιλέγοντας όμως μπιμπερό και αν έχετε ήδη στο σπίτι έναν αποστειρωτή, καλό θα είναι να φροντίσετε να… χωράει σ’ αυτόν (κυρίως σε ύψος).

Μήπως το μπιμπερό παίζει αρνητικό ρόλο για τα δοντάκια του;

Γενικά, όχι. Τα μπιμπερό είναι φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε σε καμία περίπτωση να μην εμποδίζουν τη σωστή ανάπτυξη των δοντιών. Μην ξεχνάτε όμως ποτέ, ότι το περιεχόμενο του μπιμπερό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο (ειδικά αν περιέχει… ζάχαρη!).

Πρέπει να επιλέξω μπιμπερό κατά των κολικών;

Όπως ήδη θα γνωρίζετε, τα πραγματικά αίτια των κολικών δεν είναι γνωστά. Υπάρχουν ωστόσο κάποια χαρακτηριστικά του μπιμπερό που μπορεί να βελτιώνουν την κατάσταση. Αν, λοιπόν, έχετε πρόβλημα με τους κολικούς, πειραματιστείτε και ίσως βρείτε το κατάλληλο για το αγγελούδι σας.

Στο readyforbaby.gr είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το κατάλληλο μπιμπερό, κύπελλο ή οποιοδήποτε άλλο αξεσουάρ χρειάζεστε για το μωρό. Διαλέξτε το αγαπημένο του μέσα από μια μεγάλη ποικιλία.