Καλοκαίρι – Μια καλή εποχή για την εγκυμοσύνη

Ίσως σε κάποιες (και κάποιους) να δείχνει δύσκολη η εγκυμοσύνη το καλοκαίρι. Όμως δεν είναι όλα όπως φαίνονται. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους το καλοκαίρι προσφέρεται για μια άνετη εγκυμοσύνη, ταυτόχρονα όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξει η μέλλουσα μαμά. Το Ready For Baby προσπαθεί να κάνει τους καλοκαιρινούς σας μήνες εγκυμοσύνης πιο όμορφους…

Εγκυμοσύνη το καλοκαίρι – ώρα για χαλάρωση και δραστηριότητα

  1. Το καλοκαίρι είναι μια καλή εποχή για δραστηριότητα έξω από το σπίτι. Δεν υπάρχει τίποτα ευεργετικότερο από το περπάτημα για την μέλλουσα μαμά. Είναι η καλύτερη άσκηση, προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα της αερόβιας γυμναστικής και τονώνει το σώμα και τους μυς, καθώς αυξάνει τα επίπεδα οξυγόνου στον οργανισμό της εγκύου και κατ’ επέκταση στον οργανισμό του μωρού.
  2. Η κολύμβηση είναι ακόμη μια εξαιρετικά ευεργετική δραστηριότητα, καθώς βοηθάει στην αντιμετώπιση της αύξησης του βάρους κατά την εγκυμοσύνη, στα πρηξίματα που προκύπτουν κάποιες φορές και φυσικά στην αντιμετώπιση της πολλές φορές αφόρητης ζέστης, δίνοντας στην έγκυο μια αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας.
  3. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών ενδείκνυται έτσι κι αλλιώς αλλά για τη μέλλουσα μαμά σχεδόν επιβάλλεται. Με δεδομένο ότι κυκλοφορούν άφθονα γευστικότατα φρούτα και λαχανικά, μπορείτε να τα ευχαριστηθείτε κάθε στιγμή χωρίς αναστολές.
  4. Καλύτερα να είστε σε άδεια. Όπως και να το δει κανείς, είναι προτιμότερο να περάσετε 2-3 εβδομάδες χαλαρώνοντας με την άδειά σας από τη δουλειά, παρά να αναγκάζεστε καθημερινά να μεταφέρεται το (ευχάριστο μεν) έξτρα βάρος στην εργασία σας. Και φυσικά, το ελαφρύ καλοκαιρινό ντύσιμο κάνει τα πράγματα ακόμη καλύτερα.

Υπάρχουν και ζητήματα που πρέπει να προσέξετε

  1. Ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προσέχουν οι μέλλουσες μαμάδες το καλοκαίρι είναι η αφυδάτωση. Πολύ νερό και χυμοί φρούτων είναι η απλούστερη και πιο ενδεδειγμένη λύση.
  2. Η κούραση και η υψηλές θερμοκρασίες. Ναι μεν είναι καλό το περπάτημα, αλλά με μέτρο και προσοχή. Δεν χρειάζεται να γίνεται τις πολύ ζεστές ώρες και φυσικά δεν πρέπει να περπατάτε κάτω από τον καυτό ήλιο. Η κόπωση και η προαναφερθείσα αφυδάτωση, έρχονται γρηγορότερα υπό αυτές τις συνθήκες. Όλα χρειάζονται μέτρο!
  3. Προσοχή στα κουνούπια. Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά ενοχλητικά για όλους, μπορούν να προκαλέσουν πρηξίματα και μολύνσεις. Προστατευτείτε όσο μπορείτε από τα τσιμπήματα εντόμων, αλλά χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα προϊόντα αφού πρώτα συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Για να κάνετε το καλοκαίρι της εγκυμοσύνης σας ακόμη πιο άνετο και χαλαρό, στο readyforbaby.gr θα βρείτε όλα τα απαραίτητα προϊόντα.

Καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι σε όλες τις μέλλουσες μαμάδες!